Himara Castle:

Himara Castle, Vlora. Photo by: IntoAlbania

BOOK ONLINE NOW

 Himara Castle: 

The Fortified City by the Ionian

Though the picturesque village on the Ionian Coast is best known as a beach destination, it hides within it the old town of Himara, a beautiful medieval fortress built on a hill.
Nestled between the spectacular Ionian in the west and a mountain range on the eastern side, the old town of Himara resembles an amphitheater. Himara, one of the top summer destinations in the country, is also home to a significant part of Albanian cultural heritage. The medieval fortress contains ruins which testify to an uninterrupted presence of local Illyrian-Albanian residents for more than 3500 years.

Kalaja e Himarës

Pamje e Himarës nga kalaja. Foto nga IntoAlbania.

BOOK ONLINE NOW

Kalaja e Himarës
:

Qyteti i fortifikuar përgjatë bregdetit Jonian 

Pa frikë Himarën mund ta konsiderojmë princeshën e bukurisë shqiptare. Me një pamje piktoreske me detin e kristaltë në perëndim, e malin në lindje, krijojnë një formë amfiteatri duke na dhuruar një panoramë mahnitëse që të mbetet gjatë në memorie.
Rajoni i Himarës, është foleza e një numri të konsiderueshëm të atraksioneve turistike dhe kulturore, të cilat të joshin për ta vizituar.

Himare - Shpella e Spilesë miti vendos këtu shpellën e famshme të Cikllopit

BOOK ONLINE NOW

Himare - Shpella e Spilesë miti vendos këtu shpellën e famshme të Cikllopit Polifemi në Odisea të Homerit. Kjo është më e madhja nga një seri shpellash dhe justifikon shkëlqyeshëm emrin e gjirit homonim dhe zonën në qendër të qytetit te Himarës. Shpellat janë të vendosura në bazë të një shkëmbi të ulët 100 metra nga vija e sotme bregdetare e Spilesë. Shpella shtrihet në një thellësi prej më shumë se 30 m me një hyrje të parregullt reth 8 m të gjerë dhe 7 m të lartë, 3,6 m mbi nivelin e detit.

Himare - Kalaja e Borshit: Nën gjurmët e antikitetit

Xhamia e kalasë së Borshit. Foto nga IntoAlbania.

BOOK ONLINE NOW

Himare - Kalaja e Borshit: Nën gjurmët e antikitetit.
Një kala me vlera të rëndësishme historike e arkitektonike, një trashëgimi e rrallë e kulturës së vendit tonë, Kalaja e Borshit ju jep edhe rastin të shijoni bukurinë e peizazhit të Borshit nga lart.
Borshi, i cili është vetëm 17 km larg Himarës, ka vijën bregdetare më të gjatë të Jonit. I rrethuar nga ullishtet që pozicionohen natyrshëm me blunë e paqtë të detit, Borshi është një vend që të nxit ta vizitosh jo vetëm për peizazhin, por dhe për historinë që shfaqet hijshëm në çdo cep të tij.

Himare - The Quaint Church of St. Friday in Lukova: Among the Olive Groves of the Ionian Shores

BOOK ONLINE NOW

Himare - The Quaint Church of St. Friday in Lukova: Among the Olive Groves of the Ionian Shores

The Church of  Shën Premte (St. Friday) in the village of Lukova, an important cultural monument in Albania, will undergo a much needed process of restoration.

In a dilapidated condition, the restauration will effectively save the Orthodox church, states Albania’s Minister of Culture, Elva Margariti, on her Instagram account.

HIMARA E BUKURA E (MES)DHEUT

BOOK ONLINE NOW   HIMARA E BUKURA E (MES)DHEUT VENDI I QETËSISË DHE BUKURIVE TË ÇUDITSHME Ndër përvojat më të bukura  por edhe më të frikshm...